Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Spanie w dacii - mini kamper
Autor Wiadomość
defunk 

Marka: Peżo / Toyoda
Model: Rifter / Yaris Cross
Silnik: 1,2 PureTech / 1,5 HEV
Rocznik: 2021 / 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: Wczoraj 17:55   

Wozisz to w przyczepce? Bo te bibeloty chyba jeszcze da się jakoś schować w bagażniku, ale tapczan?

chesseva 
Zielony listek

Marka: Dacia
Model: Lodgy/Duster
Silnik: 1,6SCe/1,6 16V
Rocznik: 2017/2010
Wysłany: Wczoraj 21:07   

Wasza troska mnie ujmuje. Na szczęście tapczan wbrew pozorom nie jest pod sufitem, siedzi sztywno, poprzeczka przed i druga za siedzeniem, na którym to leży, więc przód-tył się nie rusza bez unoszenia, obok upchane reszta gratów z kempingu, a poza tym to ma takie tarcie na boki, że na rondach nie drgnie, wypróbowałam wcześniej, skoro mąż nalegał. Docelowo jechałam m.in. kilka km wyboistą leśną drogą na zadupie i nazad, ale bangicordy (a to i owo trytytki) trzymają też góra-dól, więc jedyne co mi latało to termokubek z herbatką po przodzie (dlaczego Lodgy 2017 nie ma przyzwoicie głębokiego dołka na wysokie poidła?!).
Na focie pakowanie powrotne, jeszcze nie wszystko ułożone, ale już niedaleko. Jeszcze była opcja trumny na dach, ale pomimo widocznych starań nie miałam aż tylu rzeczy i przede wszystkim jechałam sama, a to bardzo śmiesznie wygląda, jak ja usiłuję sięgać na dach, więc się nie wygłupiałam (bardziej). Chociaż czekam na nowe pomysły, lampę naftową zapisałam ;) Tym razem było bez polotu w temacie oświetlenia, zupełnie nieromantyczna lampka ładowana usb starczyła mi spoko na tydzień. Kryształowy żyrandol zwyczajnie nie chciał się dać powiesić bez dziurawienia Dacii, więc musiałam przeżyć bez niego, przyznaję, tęskniłam.

Michał_ZS 

Model: Duster
Silnik: 1,0 LPG
Rocznik: 2023
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: Wczoraj 21:11   

Jednak to pojemny wóz. Nie ma to totamto.
Super

eio 

Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: Wczoraj 21:46   

chesseva napisał/a:
W tym roku zainspirowałam się tym forum, pinterestem i wspomnianym kilka postów wcześniej filmikiem i wykonałam jednoosobowy w pełni odwracalny camper w Dacii Lodgy. I pojechały baby (Dacia i właścicielka niewielkich rozmiarów) na tygodniowy Festiwal Głębi koło Olsztynka.

Pięknie. Super. I ta roślinka. I kredens dla lalek - dla mnie, mężczyzny zupelnie niepotrzebny gadżet. Niemal jak w Szuflandii z popijaniem polo-cocty. Ale świetnie wyglada na zdjęciu. Ufam że w podróży wszystko zabezpieczyłaś.

Odpowiedz do tematu